Gebruikt WereldDrop kunstmatige kleurstoffen?

Wij streven ernaar om onze drop geen synthetische grondstoffen te laten bevatten. De uitzonderingen zijn oceaandrop en pectorale. Het gebruikte glansmiddel bij deze soorten is o.a. paraffine.

De kleurstof die in de ingrediëntenlijst aangeduid wordt als E150 en E150c is karamel, oftewel gebrande suiker.

Kwaliteitsgarandering

Onze drop is IFS-, BRC- en HACCP gecertificeerd. Voordat de producten de fabriek hebben verlatem, is voldaan aan alle belangrijke certificeringen op het gebied van hygiëne, productie, met constante hoge kwaliteit.

Tijdens de uitvoering van het productieproces staan hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel. Bij elke stap in het productieproces zijn er controleurs aanwezig die de drop voortdurend testen. Hierdoor bestel je bij ons drop van een hoogwaardige kwaliteit.

Is drop geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Van oudsher werd Arabische gom verwerkt als bindmiddel in drop. Tegenwoordig hebben moderne productietechnieken de toepassing van gelatine en zetmeel als bindweefsel veelal overgenomen. Dat is dubbel jammer, want  de smaak van drop is extra lekker met Arabische gom. Het geeft drop de echte ouderwetse dropsmaak.

In de meeste dropsoorten wordt nu vaker gelatine en zetmeel als bindmiddel verwerkt. Hierdoor zijn deze dropjes niet geschikt voor een vegetarische levenstijl.

Als glansmiddel wordt soms bijenwas gebruikt. Daardoor zijn die dropsoorten niet geschikt voor veganisten.

Is drop glutenvrij?

In drop zit soms tarwebloem of zetmeel van tarwe verwerkt. Deze dropsoorten zijn hierdoor niet glutenvrij. Check voor de zekerheid de ingrediëntenlijst!